Titles
 
other bits

Забравена парола?
 
Бузлуджа 2018

Хиляди на историческа поляна.Позитивни емоции, срещи с приятели, вяра, че промяната към добро за България е възможна.

Пример

 
Младежката политика е приоритет
Пример“Свършили сме добра работа в полза на младежката общност. С тази пресконференция искаме да информираме младите хора в общината как тяхната дейност може да бъде подпомогната финансово” - с тези думи председателя на ОбщС на БСП - Хасково даде начало на днешната пресконференция. От думите му стана ясно, че общината, през 2017 година, когато бяха гласувани за пръв път средства за финансиране на младежки дейности не е създала механизъм за кандидатстване и това е подтикнало младежите в БСП заедно със съветниците и експерти да подготви тези правила.
Общинския съветник Иван Станчев даде пояснения относно процедурата за кандидатстване. Ели Костова представи статута на Консултативния младдежки съвет, неговите функции и роля в процеса на вземане на решения.
Повече от два мандата тези предложения не намираха подкрепа в Общинския съвет по различни причини. За нас е важно да подчертаем, че като заместник председател на КМС ще бъде избран млад човек предложен от самите млади хора, за разлика от много други общини. Това означава повече отговорност и ангажираност към проблемите на младите хора в общината, подчерта Богдан Кирилов, заместник председател на клуба на Младежкото обединение в БСП и член на НС на МО в БСП. Той апелира младите хора да бъдат активна страна в процеса за да може да получат адекватна подкрепа от страна на институциите.
Основния мотив да дадем тази пресконференция е свързан с факта, че крайния срок за кандидатстване за финансиране е 30-ти септември. Искаме да стимулираме инициативата на кмета да издаде заповед и да назначи комисия , която ще оценява и разглежда проектните предложения за финансиране. Стермихме се процедурата да е маскимално опростена и олекотена за да може да участват повече млади хора, включително и неформални младежки групи, подчерта Антон Атанасов.
Отпускането на финансови средства за младежки дейности и създаването на Консултативен младежки съвет са една голяма стъпка, която успяхме да реализираме, за да може Община Хасково да стане по-диалогична и отворена към младите хора, каза още Богдан Кирилов.
 
140 години от рождението на Ана Маймункова

Пример

  Социалисти и граждани отбелязаха 140 години от рождението на Ана Маймункова в нейния роден град Хасково.
Гост бе доц. д-р Димитър Генчев Директор на Института за стратегически изследвания в БСП.
За Ана Маймункова той казва “ Освен, че има “златно перо”, тя е пример за идеализъм, за човечност. Малко са хората като нея. “
В рамките на разговора с него бяха представени интересни факти свързани с нейното дело, за които се говори и пише рядко. Оценена бе нейната роля не само в българската , но и в международната политика. Интересен паралел бе направен между “двата свята” в които преминава нейния живот.: Семейната среда и кръга на революционерите.
Специално внимание бе обърнато на нейната публицистика. През 1911 г. печата за първи път публицистични материали в сп. "Ново време" под псевдонима Ана Май. По-късно става сътрудник на в. "Работнически вестник" , редактор на в. "Равенство" и на в. "Работничка" .
Прочетен бе адрес от проф.Емилия Масларова председател на Областния съвет на БСП.

Продължава...
 
Още...
<< Начална < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 5 - 8 of 559
 
Footer