Titles
 
other bits

Забравена парола?
 
лев даден за спорт, пести 5 лева за здраве

ПримерДинамичен и емоционален бе разговора между Елена Йончева, кандидатите за народни представители Даниел Йорданов, Богдан Кирилов, Виктор Годжов, Нина Николова и изтъкнати треньори и спортисти от Хасково, Димитровград и Свиленград.Бяха поставени ребром въпросите за разрушаването на ученическите селекции и детски школи в ранна детска възраст, както и нежеланието на учителите да допускат треньори и скаути на млади таланти в училищата. Дебатира се и нова методика за физическо обучение на учащите с цел да се работи целенасочено за по-здравословен режим. Всички тези мерки целят избягване на наднормено тегло и диабет от първи тип в ранна детска и юношеска възраст. Елена Йончева обеща да лобира за нов закон за спорта, както и да се въведат конкретни и значими данъчни облекчения за фирми, спонсориращи българския спорт. От името на спортна общност в града Даниел Йорданов подари на Елена Йончева икона на Света Богородица, която да я закриля.


 

 

 

 
В театъра на Димитровград посрещанаха кандидатите на БСП за България с много позитивена емоция

ПримерВ Драматичен театър “Апостол Карамитев” в Димитровград обстановката беше приповдигната и заредена с позитивизъм. След официалнотопредставяне всеки бъдещ народен представител каза по няколко думи за себе си и за каузата която ще защитава. Хората от Димитровград пожелаха в близко бъдеще изграждането на висш стротелен институт – отколешна мечта за местните строители.

 
Основен проблем в Меричлери е токсичната вода

ПримерМеричлери е едно от селищата в община Димитровград с неотложни и тежки проблеми за решаване. Срещата на Елена Йончева и кандидатите за народни представители Виолета Желева, Богдан Крилов, Стилияна Ангелова,с местната общественост и въпросите към тях отвориха много тежки рани в сърцата на хората, загубили близки, съседи и приятели от натравяне и ракови заболявания.

Причината според местните хора е токсичната вода, която консумират местните хора. Успоредно с тази среща, известна столична телевизия направи филм по проблема и излъчи интервюта с граждани от Меричлери, които са загубили по няколко члена от семействата си поради остри форми на рак.

Обществеността класифицира този факт като геноцид, а Елена Йончева подкрепи хората като обеща съдействие и преди и след евентуалното й избиране за народен представител. Въпросът е неотложен, а държавата абдикира от проблема – това е ясно за всички.

Вторият много голям проблем в Меричлери са пътищата или по-точно фактьт, че тях просто ги няма.Движението е почти невъзможно в някои части на града.

Накрая почти идилично прозвуча мечтата на местните хора, след като показаха гръцка брошура от 1931 година за почивка на “минералните извори на Меричлери”.


 

 
<< Начална < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 25 - 28 of 559
 
Footer