Начало
Titles
 
Начало
За нас
Предстоящо
Галерия
Документи
История
БСП в страната
Eлектронно членство
Архив новини
В общински съвет Хасково
Съветници
Избори
Народен представител
Избори 2014
other bits

Забравена парола?
 
 
Категорична подкрепа за справедливите искания на майките

Днес, председателят на групата съветници на БСП и коалиция – Божидар Драганов, председателят на Общински съвет на БСП – Хасково – Иван Станчев, народният представител Жара Пенева се срещнаха с протестиращите майки от общината. Представителите на БСП, заявиха, че имат желание да проведат един чисто човешки разговор с майките и да чуят техните конкретни проблеми. По време на срещата те изразиха своята подкрепа и бяха категорични , че застават зад каузата на протестиращите майки. Основните въпроси , които бяха дискутирани по време на срещата бяха свързани с увеличението на необходимите средства за изхранване на децата от детските градини, занемарения сграден фонд. Според майките не е нормално освен таксата, допълнително всеки месец се купуват минерална вода, мокри кърпи, тоалетна хартия и така общите им разходи на месец стават 100лв.

Божидар Драганов пое ангажимент на заседанията на комисиите по бюджет и финанси и по образование да изиска допълнително информация за разчетите, както и анекса към договора с фирмата доставчик на храна „Дусман”.Ще се търси подкрепа и от останалите съветнически групи стана ясно още по време на срещата.

Народния представител Жара Пенева пое ангажимент да се потърси промяна в законодателството, която да регламентира формирането на таксите в детските градини. В началото на разговора, тя каза , че е съпричастна към проблема и обясни, че не може директно да влияе върху решенията на местната власт, но може след съответните консултации да предложи решения касаещи регламентиране на „таван” за таксите за детските градини.

 
П О З И Ц И Я

От общинските съветници от представителна група „БСП и коалиция” в Общински съвет - Хасково и ръководствата на  политическите партии, участници в коалицията "БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ", "ЗЕМЕДЕЛСКИ СЪЮЗ "АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ", "ПОЛИТИЧЕСКИ КЛУБ "ТРАКИЯ”, ПОЛИТИЧЕСКО ДВИЖЕНИЕ "СОЦИАЛДЕМОКРАТИ", "ДВИЖЕНИЕ ЗА СОЦИАЛЕН ХУМАНИЗЪМ", "КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ НА БЪЛГАРИЯ" Относно планираното увеличение на таксата за детска градина

 

Изразяваме своята категорична подкрепа и солидарност със справедливите искания на майките от община Хасково за неувеличаване на таксата за детска градина.

         Убедени сме, че увеличението на таксата не е достатъчно добре мотивирано и няма да доведе до подобряване на предоставяните услуги в детските градини. Същевременно ще се утежни социалното положение на голяма част от младите семейства.

         Категорично сме против това увеличение, което би  противопоставило Общинският съвет на гр. Хасково на европейските политики за младите хора.       

         Ние сме за прилагане на нормите на социалната справедливост, като така ставаме съпричастни към общоевропейските грижи и тревога за заетостта и доходите на младите хора.

 
Създаването на общинска телевизия не е целесъборазно

Днес, на пресконференция съветническата група на БСП изложи мотивира своя вот във връзка с продажбата на общинско имущество и създаването на общинска телевизия.От думите на Димитър Шалапатов стана ясно, че докладната - записка за продажбата на ОСМА и ореховите градини не е била съпроводена със изискуемата за тази процедура дакументация.Липсва финасово-икономическата обосновка и няма яснота как и кое налага вземането на такова решение.Не можа с лека ръка да вземаме решения да продаваме общинската собственост - каза Шалапатов.Според съветниците един от проблемите е липсата на прозрачност, както при работата на комисиите, така и при вземането на решения.За взетото решение ще бъде сезиран областния управител.

Идеята да има телевизия, да има повече публичност и прозрачност е добра, но не и начина по който е предвидено бъде управлявана.В правилника е заложено бюджета , назначенията и размера на заплатите да се контролират от кмета.По-правилно би било това да са решения, които се вземат от Общинския съвет, споделиха съветниците.

„Ще се похарчат 200 000 лева за една година, в тези кризисни времена не смятаме това за целесъобразно. След като телевизията няма за цел да печели, а ще има чисто социални функции, бих искал да попитам по силата на тази логика не трябваше ли да оставим Кожния диспансер да работи, вместо да го закриваме като губещо предприятие“ - постави въпрос Божидар Драганов.

 

 

 
<< Начална < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 17 - 20 of 482
 
Footer