Начало
Titles
 
Начало
За нас
Предстоящо
Галерия
Документи
История
БСП в страната
Eлектронно членство
Архив новини
В общински съвет Хасково
Съветници
Избори
Народен представител
Избори 2014
other bits

Забравена парола?
 
 
Това е най-социалния бюджет, от години насам

Това е най-социалния бюджет, от години насам, каза Смиляна Нитова на пресконференция по темата „Бюджет 2014” в Хасково. 36,6% са разходите за социални плащания, всички социални плащания , които бяха замразени в бюджетите на Дянков, сега ще се размразят, каза Нитова. По време на пресконференцията с участието на народните представители от Коалиция за България от 29-ти МИР – Жара Пенева, Смиляна Нитова ,Стефан Танев и председателят на Областния съвет на БСП- Минка Стоянова стана ясно, че основни приоритети ще бъдат социалното подпомагане, образованието и здравеопазването, така както бе записано в предизборната платформа на социалистите. Средствата за наука и образование ще се увеличат с 100 млн.лв. , акцент ще бъде поставен върху реформата в сферата на здравеопазването. На подкрепа ще могат да разчитат и общините, средствата за подпомагане на общините ще се увеличат с 80млн.лв., каза Стефан Танев, като общата сума ще бъде в размер 2 348 млн.лв. Освен това за пръв път ще има фонд за публични инвестиции, към който за финансиране на проекти ще могат да кандидатстват и общините. Като смела крачка в подпомагането на местната власт бе определена подкрепата, която ще получат общините от държавата, средства ще се отпущат за поддръжка и реставрация на общинската пътна мрежа, за капиталови разходи, ще бъдат подпомагани общинските болници в малките общини.

След увеличението на детските добавки и средствата за подпомагане на първолаци, на по-висока помощ ще могат да разчита и децата с трайни увреждания за тях сумата става 240лв. на месец. Предвидени са и промени в пенсионната система и освен , че стажа и възрастта за пенсиониране ще бъдат замразени за една година, хората на които не достигат две години стаж или възраст до пенсиониране ще могат да се пенсионират предсрочно с минимално намаление на пенсията в размер на 0,4%, каза Жара Пенева.

 
Категорична подкрепа за справедливите искания на майките

Днес, председателят на групата съветници на БСП и коалиция – Божидар Драганов, председателят на Общински съвет на БСП – Хасково – Иван Станчев, народният представител Жара Пенева се срещнаха с протестиращите майки от общината. Представителите на БСП, заявиха, че имат желание да проведат един чисто човешки разговор с майките и да чуят техните конкретни проблеми. По време на срещата те изразиха своята подкрепа и бяха категорични , че застават зад каузата на протестиращите майки. Основните въпроси , които бяха дискутирани по време на срещата бяха свързани с увеличението на необходимите средства за изхранване на децата от детските градини, занемарения сграден фонд. Според майките не е нормално освен таксата, допълнително всеки месец се купуват минерална вода, мокри кърпи, тоалетна хартия и така общите им разходи на месец стават 100лв.

Божидар Драганов пое ангажимент на заседанията на комисиите по бюджет и финанси и по образование да изиска допълнително информация за разчетите, както и анекса към договора с фирмата доставчик на храна „Дусман”.Ще се търси подкрепа и от останалите съветнически групи стана ясно още по време на срещата.

Народния представител Жара Пенева пое ангажимент да се потърси промяна в законодателството, която да регламентира формирането на таксите в детските градини. В началото на разговора, тя каза , че е съпричастна към проблема и обясни, че не може директно да влияе върху решенията на местната власт, но може след съответните консултации да предложи решения касаещи регламентиране на „таван” за таксите за детските градини.

 
П О З И Ц И Я

От общинските съветници от представителна група „БСП и коалиция” в Общински съвет - Хасково и ръководствата на  политическите партии, участници в коалицията "БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ", "ЗЕМЕДЕЛСКИ СЪЮЗ "АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ", "ПОЛИТИЧЕСКИ КЛУБ "ТРАКИЯ”, ПОЛИТИЧЕСКО ДВИЖЕНИЕ "СОЦИАЛДЕМОКРАТИ", "ДВИЖЕНИЕ ЗА СОЦИАЛЕН ХУМАНИЗЪМ", "КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ НА БЪЛГАРИЯ" Относно планираното увеличение на таксата за детска градина

 

Изразяваме своята категорична подкрепа и солидарност със справедливите искания на майките от община Хасково за неувеличаване на таксата за детска градина.

         Убедени сме, че увеличението на таксата не е достатъчно добре мотивирано и няма да доведе до подобряване на предоставяните услуги в детските градини. Същевременно ще се утежни социалното положение на голяма част от младите семейства.

         Категорично сме против това увеличение, което би  противопоставило Общинският съвет на гр. Хасково на европейските политики за младите хора.       

         Ние сме за прилагане на нормите на социалната справедливост, като така ставаме съпричастни към общоевропейските грижи и тревога за заетостта и доходите на младите хора.

 
<< Начална < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 17 - 20 of 483
 
Footer