Начало
Titles
 
Начало
За нас
Предстоящо
Галерия
Документи
История
БСП в страната
Eлектронно членство
Архив новини
В общински съвет Хасково
Съветници
Избори
Народен представител
Избори 2014
other bits

Забравена парола?
 
 
Покана

Уважаеми съграждани,

Председателят на БСП , лидер на европейските социалисти и водач на листата за предстоящите евроизбори Сергей Станишев ще се срещне с обществеността на Хасково на 24 април. Срещата ще започне от 18ч в киносалона на Дом на техниката.

Заповядайте!

 
Земеделски производители и граждани на среща с Чавдар Георгиев и Светла Бъчварова

проф. Светла Бъчварова, председател на Комисията по земеделие в Народното събрание и зам.министър Чавдар Георгиев се срещнаха снощи с граждани и земеделски производители в  Хасково. Чавдар Георгиев очерта приоритетите в работата на правителството и предвидените възможности за подпомагане на бизнеса. Интерес сред присъстващите предизвика идеята за създаване на дружества с участие на държавата , които да подпомагат експорта на произведената продукцията. Основните въпроси които се дискутираха касаеха сектор земеделие.

Проф.Бъчварова представи промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Важните неща тук са свързани с изискването пасищата да се предоставят на тези, които притежават животни, от държавния и общински поземлен фонд, без да участват в търгове, а по право.

Като основен проблем производителите посочиха застъпването на площите при очертаването им.

„Застъпванията са много сериозен проблем и затова искаме да регламентираме кой е производителят, който поддържа земята в добро състояние и съответно има право да получи подпомагането. Един от проблемите до момента беше да се установи кой е действителният ползвател на земите. „- каза Бъчварова.Тя посочи, че Министерството на земеделието трябва до октомври да създаде софтуер, който да обобщава данните в различните институции и така земеделските производители да имат достъп до цялата информация, касаеща земеползването, само от едно място.

„Това ще улесни и контрола при администрирането на проверките, ако са необходими. Веднъж регистрирани, площите, за които земеделският производител получава подпомагане, ще се отбелязват само промените, а не всяка година да се регистрира като земеделски производител с пълен пакет документи.” – каза още тя.

Регистрацията на земеделските производители, директните плащания на площ, реализацията на продукцията на европейските пазари, „Млад фермер” и „Деминимис” бяха сред темите, обсъждани по време на дискусията

Най-разгорещен бе разговора свързан с дейността на тютюнопроизводителите.Поставени бяха въпроси свързани с изкупуването на тютюните, схемата за подпомагане на производителите, режима на контрол.

Проф.Бъчварова обяви , че се подготвят законодателни промени свързани с въвеждането на ред в сектора. Предвижда се въвеждането на регистрационен режим за фирмите изкупуващи тютюна.

 
Лявото в Европа и България
Гости на дискусионния клуб към Общински съвет на БСП снощи бяха проф. Павел Писарев и проф.Димитър Генчев. Те приеха поканата да участват в дискусия, свързана със съвременната лява политика в Европа. По време на срещата бяха очертани проблемите и перспективите пред субектите в лявото пространство не само в Европа, но и в България. Според проф.Генчев курса за "радикално ляво", който бе поет след Конгреса на партията през 2013г., дава на БСП реалните шансове да бъде основен фактор в лявото политическо пространство в България. В навечерието на предизборната кампания Павел Писарев сподели своите виждания и очаквания за формата и рамката на кампанията.Според него БСП има реални шансове да реализира добър изборен резултат и да бъде водеща политическа сила.На въпрос от залата, проф.Генчев отговори, че проблема с популистката риторика не е само български и че не очаква това говорене да отнеме от гласовете вляво. Гостите споделиха своите впечатления от Конгреса на ПЕС в Рим. Гореща тема в дискусията бе и международната политика и конфликтът в Украйна. Гостите представиха и визията за развитие на списание "Понеделник", на което са редактори. Освен общинското ръководство, участие в срещата взе и депутатът Смиляна Нитова, която запозна присъстващите с основните акценти в изборния кодекс и предстоящата кампания.
 
<< Начална < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 17 - 20 of 491
 
Footer