Начало
Titles
 
 
Начало
За нас
Предстоящо
Галерия
Документи
История
БСП в страната
Eлектронно членство
Архив новини
В общински съвет Хасково
Съветници
Народен представител
other bits

Забравена парола?
 
ПРИЗИВ НА ВЕТЕРАНИТЕ
Скъпи съотечественици!
Ние, членовете на Движението на ветераните в БСП, антифашисти , членове на Отечествения Съюз и ветерани от войните от  Южен централен район на Република България, събрани на среща в гр. Хасково, се обръщаме към Вас с призива:  „Да помним и защитаваме Девети май – Деня на победата!”
Делят ни броени дни от тази бележита дата в световната история. На този ден е сложен краят на най - жестоката война, която познава човечеството. Загинаха близо 57 милиона души.   
Народите на Европа дължат своята благодарност на страните от Антихитлеристката коалиция и преди всичко на Съветския съюз дали над 20 милиона души жертви, САЩ и Великобритания – дали билзо 300 хиляди жертви за победата и освобождаването на Европа и света от кафявата чума.
Паметната дата е повод да почетем и над 30-те хиляди българи, антифашисти – партизани, ятаци, политзатворници и концлагеристи, воините от Българската армия. Със своя подвиг, те измиха позора от съюза на Царство България с фашистка Германия.
През последните години се правят опити тази дата да се използва за да се обслужват политическите интереси на различни партийни проекти. Отново набират сила профашистки организации. Надига се вълна от ксенофобия, шовинизъм и неофашизъм, която тласка света към нов апокалипсис.
Да помним какви са били историческите събития, да разказваме за тях на поколенията, да не се срамуваме, че сме наследници на антифашисти, да не допущаме призрака на фашизма да бъде възроден!
Никой не е забравен, нищо не е забравено !
                        
От участниците в срещата в гр. Хасково                                                        
22 април 2015 г.
гр. Хасково
 

П О З И Ц И Я

На Общинския съвет на БСП – Хасково

 Общинският съвет на Българската социалистическа партия – Хасково изразява своята тревога от ескалирането на военния конфликт в Украйна. Разтревожени сме и изразяваме своята дълбока загриженост от  продължаващите разрушителните действия в източната част на Украйна, причинявайки смъртта на стотици мирни граждани, в т ч. жени и деца.

Изразяваме своята съпричасност към народа на Украйна. Подкрепяме предложението за изпращане на хуманитарна помощ за хората в засегнатия от военни действия район, като заявяваме и нашата готовност за съдействие и участие.

 Настояваме за разрешаване на конфликта по мирен път, а не чрез силови методи. Изразяваме категорично своето несъгласие,  България да се превърне в плацдарм, на които се разполагат чужди военни части и техника за евентуални военни действия срещу Русия или която и да е друга държава.

 С изключителна тревога следим информацията за обявената военна мобилизация сред етническите българи в Украйна, която ги вкарва в братоубийствена война и от двете страни на фронтовата линия.

Отправяме своя призив към Народното събрание, Президента и Правителството  Република България да съдействат за мирно решаване на конфликта с действията които предприемат и позицийте, които  изразяват.

Ние казваме „Не на войната!Да на мира!”.

Призоваваме всички страни в конфликта да се ангажират с провеждането на конструктивен, истински диалог за  започване на действителен мирен процес.

11.02.2015 г.                                   Иван Станчев

Хасково                                           Председател на ОбС на БСП - Хасково

 
Весели празници !
Пример
 
<< Начална < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 17 - 20 of 501
 
Footer