Начало
Titles
 
Начало
За нас
Предстоящо
Галерия
Документи
История
БСП в страната
Eлектронно членство
Архив новини
В общински съвет Хасково
Съветници
Избори
Народен представител
other bits

Забравена парола?
 
 
П О З И Ц И Я

От общинските съветници от представителна група „БСП и коалиция” в Общински съвет - Хасково и ръководствата на  политическите партии, участници в коалицията "БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ", "ЗЕМЕДЕЛСКИ СЪЮЗ "АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ", "ПОЛИТИЧЕСКИ КЛУБ "ТРАКИЯ”, ПОЛИТИЧЕСКО ДВИЖЕНИЕ "СОЦИАЛДЕМОКРАТИ", "ДВИЖЕНИЕ ЗА СОЦИАЛЕН ХУМАНИЗЪМ", "КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ НА БЪЛГАРИЯ" Относно планираното увеличение на таксата за детска градина

 

Изразяваме своята категорична подкрепа и солидарност със справедливите искания на майките от община Хасково за неувеличаване на таксата за детска градина.

         Убедени сме, че увеличението на таксата не е достатъчно добре мотивирано и няма да доведе до подобряване на предоставяните услуги в детските градини. Същевременно ще се утежни социалното положение на голяма част от младите семейства.

         Категорично сме против това увеличение, което би  противопоставило Общинският съвет на гр. Хасково на европейските политики за младите хора.       

         Ние сме за прилагане на нормите на социалната справедливост, като така ставаме съпричастни към общоевропейските грижи и тревога за заетостта и доходите на младите хора.

 
Създаването на общинска телевизия не е целесъборазно

Днес, на пресконференция съветническата група на БСП изложи мотивира своя вот във връзка с продажбата на общинско имущество и създаването на общинска телевизия.От думите на Димитър Шалапатов стана ясно, че докладната - записка за продажбата на ОСМА и ореховите градини не е била съпроводена със изискуемата за тази процедура дакументация.Липсва финасово-икономическата обосновка и няма яснота как и кое налага вземането на такова решение.Не можа с лека ръка да вземаме решения да продаваме общинската собственост - каза Шалапатов.Според съветниците един от проблемите е липсата на прозрачност, както при работата на комисиите, така и при вземането на решения.За взетото решение ще бъде сезиран областния управител.

Идеята да има телевизия, да има повече публичност и прозрачност е добра, но не и начина по който е предвидено бъде управлявана.В правилника е заложено бюджета , назначенията и размера на заплатите да се контролират от кмета.По-правилно би било това да са решения, които се вземат от Общинския съвет, споделиха съветниците.

„Ще се похарчат 200 000 лева за една година, в тези кризисни времена не смятаме това за целесъобразно. След като телевизията няма за цел да печели, а ще има чисто социални функции, бих искал да попитам по силата на тази логика не трябваше ли да оставим Кожния диспансер да работи, вместо да го закриваме като губещо предприятие“ - постави въпрос Божидар Драганов.

 

 

 
Радан Чолаков положи клетва в Общинския съвет

След назначението на Иван Станчев,като зам.областен управител правомощията му , като общински съветник бяха прекратени.На негово място днес в Общинския съвет положи клетва следващия в листата на "БСП и коалиция" инж.Радан Чолаков.
Радан Чолаков е строителен инженер, бил е общински съветник два мандата

 
Още...
<< Начална < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 17 - 20 of 481
 
Footer