Начало
Titles
 
Начало
За нас
Предстоящо
Галерия
Документи
История
БСП в страната
Eлектронно членство
Архив новини
В общински съвет Хасково
Съветници
Избори
Народен представител
other bits

Забравена парола?
 
 
Създаването на общинска телевизия не е целесъборазно

Днес, на пресконференция съветническата група на БСП изложи мотивира своя вот във връзка с продажбата на общинско имущество и създаването на общинска телевизия.От думите на Димитър Шалапатов стана ясно, че докладната - записка за продажбата на ОСМА и ореховите градини не е била съпроводена със изискуемата за тази процедура дакументация.Липсва финасово-икономическата обосновка и няма яснота как и кое налага вземането на такова решение.Не можа с лека ръка да вземаме решения да продаваме общинската собственост - каза Шалапатов.Според съветниците един от проблемите е липсата на прозрачност, както при работата на комисиите, така и при вземането на решения.За взетото решение ще бъде сезиран областния управител.

Идеята да има телевизия, да има повече публичност и прозрачност е добра, но не и начина по който е предвидено бъде управлявана.В правилника е заложено бюджета , назначенията и размера на заплатите да се контролират от кмета.По-правилно би било това да са решения, които се вземат от Общинския съвет, споделиха съветниците.

„Ще се похарчат 200 000 лева за една година, в тези кризисни времена не смятаме това за целесъобразно. След като телевизията няма за цел да печели, а ще има чисто социални функции, бих искал да попитам по силата на тази логика не трябваше ли да оставим Кожния диспансер да работи, вместо да го закриваме като губещо предприятие“ - постави въпрос Божидар Драганов.

 

 

 
Радан Чолаков положи клетва в Общинския съвет

След назначението на Иван Станчев,като зам.областен управител правомощията му , като общински съветник бяха прекратени.На негово място днес в Общинския съвет положи клетва следващия в листата на "БСП и коалиция" инж.Радан Чолаков.
Радан Чолаков е строителен инженер, бил е общински съветник два мандата

 

С поднасяне на цветя почетохме паметта на загиналите преди 70 години антифашисти – Канев, Хубенов, Дяко Йорданов и Петър Мирчев.

Пример

 
<< Начална < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 17 - 20 of 480
 
Footer