Titles
 
other bits

Забравена парола?
 
Млади социалисти представиха България на фестивал в Русия

ПримерМладежко обединение в БСП представи България на XIX Международен младежки и студентски фестивал в Сочи, Русия, който се проведе между 14-22 октомври 2017г. Събитието е най-големият младежки форум, който се провежда от 1947 г. насам.20 000 участници от над 150 държави взеха участие в събитието, което се проведе под надслов - за мир, солидарност, насърчаване на културния обмен между отделните държави в сферата на младежта. Делегацията на младежкото обединение в БСП – Хасково, бе представена от Иван Владов, който участва в тридневната регионална програма в град Красноярск в Русия. Там той имаше възможността да посети университети, спортни съоръжения, културни и исторически забележителности. Останалата част от международния форум в Русия, се състоя в град Сочи, където младежите от БСП организираха свой щанд, където представиха България, българската култура, история и обичаи. Международният фестивал на младежите и студентите в Сочи беше уважен от световни политически лидери, а в организираните панелни дискусии и лекции участваха светила на науката и бизнеса. Събитието беше открито лично от президента на Руската Федерация Владимир Путин, който през целия фестивал не пропускаше възможността да прави изненадващи визити и срещи с участниците.

 Пример

 
Среща-разговор с проф.Иво Христов
 Пример„Настоящата политическа система е зачената в грях, но й се вижда края. Разбира се, дава й се допинг, но това са последните гърчове.” заяви проф.Иво Христов  в Хасково. Той беше гост на среща-разговор , организирана от Дискусионния клуб на общинската организация на БСП . Срещата е част от събитията, свързани с отбелязването на 125 годишнината на Хасковската партийна организация.
“Беше цар, после бодигард на царя, сега и шоумен да мотивира гласоподаватели. Колко още моите сънародници ще бъдат лъгани по един и същи елементарен начин с едни и същи средства?”, попита проф. Христов.
„Не само Европа на две скорости, но грубо казано „за две Европи ще ни се съобщи съвсем скоро”, прогнозира той. Влизането на България в Еврозоната означава две неща - ликвидирането на валутния борд и окончателна „зачистка” на територията от гледна точка на икономически шансове. „Мощните икономики ще изсмучат остатъчните ресурси на България”, обясни професорът по социология на правото.
Широк кръг от въпроси, становища, мнения и позиции по актуални политически теми беше коментиран по време на срещата. Бяха засегнати теми, свързани с бъдещето на Евросъюза, възможните сценарии за неговото развитие, отношенията България - Русия, мястото на България в Шенген, въпросителните, които поставя кюрдският референдум. Иво Христов анализира международни процеси и политическите тенденциите в Европа и на Балканите.
Проф.Христов подчерта , че едни от основните проблеми на страната са демографската катастрофа и процеса на депопулация. “Само за 25 години страната е напусната от два милиона и половина от собственото си население, няма друг такъв период в българската история. За 25 години в България бавно и сигурно се подменя психо-менталния и цивилизационен код на страната.”
Прозвуча и гледната точка на присъстващите за „прехода”, политическите елити и партийната система, медийната среда и възможностите за промяна в нагласите на хората по отношение на партиите и гражданската им активност.
Проф.Христов изтъкна социалната пасивност като причина българите да изберат Терминал 2 вместо битката срещу експлоатацията и разграбването на държавата. „Нашето общество няма мъжеството да се изправи и да задава правилните въпроси”, не скри разочарованието си той.
Тричасовата среща завърши с обещание за нова такава. Следващия път в Хасково проф. Христов ще представи книгата си „Пред пепелището на нестаналото българско общество”.
 
Младежите в БСП с футболен турнир

На 17 септември се проведе футболен турнир, организиран от младежката организация на БСП.Турнирът е част от събитията, свързани с отбелязването на 125 годишнината на Хасковската партийна организация. В програмата на честването са включени изложби, дискусии, среща на поколенията и различни инициативи на основните партийни организации.Кулминацията ще бъде през месец ноември, когато с тържествено събрание и концерт ще бъде отбелязана 125- годишнината на организацията.

Пример

 
<< Начална < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 17 - 20 of 559
 
Footer