Начало
Titles
 
Начало
За нас
Предстоящо
Галерия
Документи
История
БСП в страната
Eлектронно членство
Архив новини
В общински съвет Хасково
Съветници
Избори
Народен представител
Избори 2014
other bits

Забравена парола?
 
 
Пример
 
Това е най-социалния бюджет, от години насам

Това е най-социалния бюджет, от години насам, каза Смиляна Нитова на пресконференция по темата „Бюджет 2014” в Хасково. 36,6% са разходите за социални плащания, всички социални плащания , които бяха замразени в бюджетите на Дянков, сега ще се размразят, каза Нитова. По време на пресконференцията с участието на народните представители от Коалиция за България от 29-ти МИР – Жара Пенева, Смиляна Нитова ,Стефан Танев и председателят на Областния съвет на БСП- Минка Стоянова стана ясно, че основни приоритети ще бъдат социалното подпомагане, образованието и здравеопазването, така както бе записано в предизборната платформа на социалистите. Средствата за наука и образование ще се увеличат с 100 млн.лв. , акцент ще бъде поставен върху реформата в сферата на здравеопазването. На подкрепа ще могат да разчитат и общините, средствата за подпомагане на общините ще се увеличат с 80млн.лв., каза Стефан Танев, като общата сума ще бъде в размер 2 348 млн.лв. Освен това за пръв път ще има фонд за публични инвестиции, към който за финансиране на проекти ще могат да кандидатстват и общините. Като смела крачка в подпомагането на местната власт бе определена подкрепата, която ще получат общините от държавата, средства ще се отпущат за поддръжка и реставрация на общинската пътна мрежа, за капиталови разходи, ще бъдат подпомагани общинските болници в малките общини.

След увеличението на детските добавки и средствата за подпомагане на първолаци, на по-висока помощ ще могат да разчита и децата с трайни увреждания за тях сумата става 240лв. на месец. Предвидени са и промени в пенсионната система и освен , че стажа и възрастта за пенсиониране ще бъдат замразени за една година, хората на които не достигат две години стаж или възраст до пенсиониране ще могат да се пенсионират предсрочно с минимално намаление на пенсията в размер на 0,4%, каза Жара Пенева.

 
Категорична подкрепа за справедливите искания на майките

Днес, председателят на групата съветници на БСП и коалиция – Божидар Драганов, председателят на Общински съвет на БСП – Хасково – Иван Станчев, народният представител Жара Пенева се срещнаха с протестиращите майки от общината. Представителите на БСП, заявиха, че имат желание да проведат един чисто човешки разговор с майките и да чуят техните конкретни проблеми. По време на срещата те изразиха своята подкрепа и бяха категорични , че застават зад каузата на протестиращите майки. Основните въпроси , които бяха дискутирани по време на срещата бяха свързани с увеличението на необходимите средства за изхранване на децата от детските градини, занемарения сграден фонд. Според майките не е нормално освен таксата, допълнително всеки месец се купуват минерална вода, мокри кърпи, тоалетна хартия и така общите им разходи на месец стават 100лв.

Божидар Драганов пое ангажимент на заседанията на комисиите по бюджет и финанси и по образование да изиска допълнително информация за разчетите, както и анекса към договора с фирмата доставчик на храна „Дусман”.Ще се търси подкрепа и от останалите съветнически групи стана ясно още по време на срещата.

Народния представител Жара Пенева пое ангажимент да се потърси промяна в законодателството, която да регламентира формирането на таксите в детските градини. В началото на разговора, тя каза , че е съпричастна към проблема и обясни, че не може директно да влияе върху решенията на местната власт, но може след съответните консултации да предложи решения касаещи регламентиране на „таван” за таксите за детските градини.

 
<< Начална < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 17 - 20 of 484
 
Footer